Ons assortiment

Kinderen beter leren zwemmen met Klikkies

Nieuw in het leveringsprogramma van AquaRunner zijn de swmmr Klikkies. De klikkies zijn ontwikkeld om kinderen te helpen met het leren van de zwemslagen, voornamelijk gericht op het oefenen en leren van de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Ouders gebruiken ze om tijdens vrij zwemmen of op vakantie (alvast) te oefenen met de zwemslagen. Zwembaden gebruiken de klikkies in de zwemles om kinderen de zwemslag te laten voelen. Klikkies zijn een hulpmiddel bij het leren zwemmen.

Aquarunner levert Klikkies snel en betrouwbaar. Bestel ze eenvoudig via onze webshop.

Voordeel van leren zwemmen met de klikkies

De klikkies helpen kinderen tijdens het leren zwemmen begrijpen hoe je een goede beenslag maakt. Door de klikkies hebben kinderen eerder door hoe ze de zwemslagen moeten maken en daardoor vinden ze de zwemles leuker en leren ze het zwemmen gemakkelijker. Leren zwemmen betekent veel herhalingen maken en voldoende doorzettingsvermogen hebben.

Bekijk de Klikkies in onze webshop

Zwemmen met de klikkies

De klikkies zijn op één manier te dragen, dus let goed op als je kind met de klikkies gaat zwemmen. De klikkies bevestig je op de enkels met de pijlen naar voren. Het halve rondje is bedoeld aan de voorkant op de wreef zodat de klikkies tijdens het zwemmen niet zullen draaien. Als je ze goed hebt aangedaan voel je dat de magneten elkaar aantrekken wanneer je je benen sluit.
 

Schoonmaken en onderhoud

De klikkies zijn gemakkelijk schoon te houden. Zorg dat je na het zwemmen de klikkies goed afspoelt met water onder de douche, zodat je het chloorwater er grotendeels afspoelt. Hang ze daarna individueel op aan een magnetisch voorwerp, bij voorkeur een plek waar de lucht droog is (niet de badkamer of washok).
 

Klikkies garantiebeleid

Je koop dit zwemhulpmiddel bij ons met een wettelijke garantietermijn van 6 maanden na aankoop van het product. Binnen die periode repareren wij de klikkies of ruilen we deze gratis om. Na deze periode vervalt de garantie en kunnen ze tegen betaling worden gerepareerd.
 

Belangrijke aandachtspunten

De klikkies zijn in geen enkel geval een vervanging van de zwemonderwijzer, zorg dus altijd dat kinderen in de gaten gehouden worden bij het gebruik. De klikkies hebben geen drijfvermogen, dus een kind zal niet blijven drijven.

Het kan voorkomen dat de pijlen niet goed naar elkaar wijzen of dat de klikkies niet strak genoeg zitten waardoor ze tijdens het zwemmen af gaan of gaan draaien. Let hier dus op voordat je het water in gaat.
 

Veel gestelde vragen of Klikkies

De klikkies zijn gericht op het sluiten van de benen tijdens het zwemmen. Het maakt niet uit of je een twee-tact of drie-tact zwemslag aanleert. Door benen goed te sluiten voelen kinderen dat ze een slag goed gemaakt hebben en ervaren ze een succeservaring per slag. Dit zorgt voor meer plezier tijdens het leren zwemmen.

Ook buiten het zwembad of zwemles kun je de klikkies gebruiken. Ga bijvoorbeeld eens samen op de bank zitten en maak de beenbeweging. Dit blijkt zeer effectief te zijn voor de herinnering van de spieren tijdens de slag. Hoe vaker je een beweging oefent hoe beter je lichaam de beweging kan uitvoeren.

Wij adviseren om het kind voor het zwemmen even op de badrand te zetten en met je handen te laten voelen wat kinderen moeten voelen als ze de benen sluiten bij het gebruik van de klikkies.
In winkelwagen geplaatst
X
Ik wil bestellenIk wil verder winkelen