Ons assortiment
Sortering
Direct naar de producten »

Zwembad drijfmiddelen, zoals zwembandjes, zwemkurkjes of zwemgordels kopen?

Zwemmen met kinderen is een leuke bezigheid, en met de juiste drijfmiddelen zoals zwembandjes, zwemkurkjes of zwemgordel kan dat op een veilige manier. Hieronder geven we u wat meer informatie en advies bij de keuze van de juiste drijfmiddelen.

Tegenwoordig is er een groot aanbod zwembad drijfmiddelen om veilig met kinderen te zwemmen, maar welke moet je nou kiezen? We geven hieronder een aantal voorbeelden van drijfmiddelen voor kinderen. Let op: het gaat hier om zwembad-drijfmiddelen en geen reddingsmiddelen. Kinderen moeten te allen tijde in de gaten gehouden worden in het water (ook al hebben ze één of meerdere zwemdiploma's). Tevens geldt bij alle zwembad drijfmiddelen: gebruik een drijfmiddel op de goede manier. Let dus op het gewicht dat een zwembad drijfmiddel kan dragen, dat staat er namelijk niet voor niets op.

Veilig zwemmen met zwemvleugels (ofwel zwembandjes)

Zwemvleugels worden tijdens het zwemmen gebruikt voor de jongere kinderen. Deze zwembandjes worden om de bovenarm van het kind gedaan en zijn opblaasbaar of van schuimrubber. Dit zwembad drijfmiddel zorgt ervoor dat een kind makkelijk zijn/haar hoofd boven water kan houden, omdat de zwemvleugels om de bovenarmen zitten. Als je opblaasbare zwembandjes gebruikt, gebruik dan zwembandjes met meerdere compartimenten. Als een van de compartimenten van het zwembandje kapot gaat, dan is het drijfvermogen aan die zijde niet helemaal verdwenen, doordat het andere compartiment dan nog intact is. Deze zwembandjes zijn dus veiliger voor uw kind tijdens het zwemmen.

Zwemkurkjes of zwemgordel (bekend van de zwemles) als drijfmiddel

De zwemkurkjes of zwemgordels kennen we vooral van de zwemlessen. Deze zwemkurkjes zijn drijvers van schuim en worden om het middel gedragen. Met zwemkurkjes of een zwemgordel is het voor een kind zonder zwemles moeilijker om met het hoofd boven water te blijven, maar voor zwemlessen prima om te leren drijven en te leren zwemmen. Omdat de zwemkurkjes of zwemgordel om het middel van het kind zitten kan er makkelijker gedreven worden met de buik en benen omhoog. Voor vrij zwemmen kun je beter andere drijfmiddelen dan zwemkurkjes of zwemgordels gebruiken.

Zwemband als drijfmiddel?

Een zwemband is een soort van drijfmiddel, opblaasbaar en te verkrijgen in verschillende vormen (dieren) en maten, maar wordt over het algemeen gebruikt als zwembad-speelgoed. Een zwemband moet je dus ook niet als drijfmiddel gebruiken voor een kind dat nog niet kan zwemmen en dus geen diploma's heeft. Een zwemband zit niet strak om het lichaam van een kind en als het zich niet goed vasthoudt kan het zo kopje-onder gaan. Een zwemband kan natuurlijk wel in combinatie met zwembandjes of zwemkurkjes gebruikt worden, maar zie dit dan wel als speelgoed en niet als drijfmiddel. Dit is absoluut geen middel om veilig te zwemmen met je kind.

Babyfloat voor de allerkleinste

Een babyfloat is voor de echte kleintjes die nog niet kunnen lopen. Dit is een drijfmiddel puur om een kind aan water te laten wennen. Als een kindje met zijn voetjes bij de bodem kan, zal het in de babyfloat lekker op ontdekking kunnen gaan in het kinderbadje. Let wel goed op met een babyfloat: een kind kan redelijk makkelijk omslaan en ook zijn de banden waarop het kindje zit niet altijd heel erg stevig. Let dus extra goed op als je, je kindje in een babyfloat zet. Tevens is dit drijfmiddel meestal het eerste drijfmiddel waarmee een kind het water in gaat. Gaat het mis in de babyfloat, dan kan een kind een angst voor water ontwikkelen.

Zwempak met drijfmiddelen

Een zwempak met drijfmiddel is voor een wat ouder kind. Het drijfvermogen bij zo'n pak zit op de borst, rug en meestal in de kraag. Met zo'n pak moet een kind wel zelf het hoofd boven water zien te houden, want het werkt ongeveer hetzelfde als bij zwemkurken. Bij een pak met drijfmiddel is het handig dat jonge kinderen het pak niet zelf uit kunnen trekken, dat het niet lek kan raken of leeg kan lopen. Je moet alleen bij aanschaf wel goed op de leeftijds- en gewichtsklasse letten.

Veilig zwemmen met je kind; zonder drijfmiddelen, met toezicht

Dit zijn de meest voorkomende drijfmiddelen die verkocht worden. Echter is het wel van belang dat je je kinderen niet alleen laat zwemmen met drijfmiddelen. Doe de drijfmiddelen ook eens uit in het water en houd je kind dan goed vast (waar jij als ouder kan staan). Je kind leert zo niet te wennen aan de drijfmiddelen. Tevens is spelen in het peuter/kinderbadje waar het kind goed kan staan zonder drijfmiddelen een aanrader. Je kind moet ook leren aan het vallen en opstaan in het water. Door ze vaak zonder drijfmiddel te laten wennen, is de kans dat je kind in paniek raakt vele malen kleiner.
lees meer...
In winkelwagen geplaatst
X
Ik wil bestellenIk wil verder winkelen